Alla inlägg under april 2008

Av Linus - 9 april 2008 19:24

Var fanken blev våren av? Är det detta dom kallar för den globala uppvärmningen? Titta på bilden. Det är nysnö på vår balkong..


Detta brukar ofast vara en mysig tilldragelse. Tänk er November, det är mörkt och tråkigt. Helt plötsligt börjar snön falla från himlen som manna, och bäddar in hela staden i ett mysigt vitt skimmer. Man tänder några ljus och kryper upp i soffan och har det bara härligt. Julen är på gång och många härliga vinterkvällar ligger framför dörren. Det är vid tillfällen som dessa det är härligt med nysnö!


Däremot är nysnö den 10 april något helt annat. Våren står för dörren, dagarna är ljusa och man ser ljuset i tunneln efter den mörka och kalla vintern (som var mysig när den började i November). Inte faan vill man att det ska snöa då. När jag var på stan i lördags med Läkarn och Lillprinsen satsade vi på vårskor och vårjacka. Och helgen före det var jag i Uppsala och där kunde jag gå utan jacka för första gången sedan Island (där var det däremot inte klimatet om orsakade detta beteende...). Då kommer detta som ett slag i ansiktet (för er läsare som inte bor i Umeå, det har snöat sen i måndags samt att det blåser snorkallt). Det som för tre dagar sedan såg ut som en vår i antågande genom vårat köksfönster är nu tråkig novemberdag (som jag iofs hyllade här ovanför... Men ni fattar poängen..) där solen inte har visat antydan till att visa upp sitt vackra anlete för oss stackars soltörstande norrlänningar.


Som att väderguden i sista timmen insåg att "Men va faan, dom har ju faktiskt inte haft nån riktigt vinter i Norrland i år.. Det går ju inte. Nu slänger vi in lite snöfall så dom inte tror att jag misssköter mitt jobb". Men det är lungt, vi tror att du sköter ditt jobb.. Vi är fullt övertygade att du kommer igen starkare nästa år. Jag menar, alla måste ju få ha en dålig dag på jobbet, eller säsong för den delen. Det är ju som en del av spelet. Inte behöver du visa för oss att du fortfarande klarar av att producera snö.


Man kan tamefaan bli förbannad för mindre.. Nu får det vara nog! Uppsala here I come, forever!


Fast först ska jag titta på fotboll på puben med Diket och JoJo, båda nyss hemkomna från en resa på varmare bredgradder... Även det kan göra en smått förbannad. Men bara lite..

Av Linus - 8 april 2008 23:40

Tekniken går ändå framåt här i världen. Eller världen och världen, i vår lilla avskilda krok här uppe i norr går tekniken går det snabbt. På andra platser kanske man inte kan säga detsamma, som Afrika eller delar av Asien. Men det är inget ämne den här bloggen handlar om, det kan andra mer lämpade personer disskutera. Vi ska istället prata om deklarationer.


Jag fick mina deklarationspapper idag. Drog upp den blåa plasten och ögnade igenom den. Ska väl inte avslöja några siffror, men måste erkänna att det såg bra ut. Mycket bra ut. Så det var ju lika bra att skicka in den. Och det är ju här det häftiga kommer. Det var bara att skicka ett sms. In med personnumret plus en kod och skicka. Sen var det klart. Helt otroligt vad smidigt det kan va. Man kan bli glad för mindre.


Något man blir mindre glad över är vår uppsats.


Förövrigt åkte Smutshunden och Redaktörskan till Krakow idag. Vilka smutsiga hundar dom är. Jag vill också ha semester..


Sen har min kväll gått ut på att förklara skillnaden mellan avskrivningar och överavskrivningar för F2. Via MSN. En lite mer pedagogiskt verktyg hade kanske underlättat. Mest för mig tror jag.. Men nu vet han ungefär hur det funkar. Sen slängde vi in lite soliditet och vinstmarginaler också, samt oerhört mycket skitsnack om vårat före-detta jobb. Det om något är en sorglig historia.. Skall väl inte avslöja namnet på företaget eller ägaren för er, men i en presentation på en kurs förra våren hette han Egon Företagare. Det var ett ganska fyndigt namn tyckte jag då, och jag är väl böjd att tycka detsamma idag..


Ja, jag är sannerligen en rolig typ 

Av Linus - 7 april 2008 23:48

Idag pratade jag med Jón och Chema på MSN. Dom är två väldigt konstiga typer. De var redan konstiga när man umgicks med dem på Island, men nu verkar de ha blivit ännu mycket konstigare.. Kanske beror på att jag inte är där och håller koll på dem. Nåväl, för att bevisa det jag pratar om skall ni här få några utdrag av våra MSN-konversationer:


Chema: do u have pall oskars e-mail?

Jag: no.. do you?

Chema: do you want his email?

Jag: of course! I will invite him to spain this summer

Chema: jajajajaja. then copy... imgay&imlovelinus@hotmail.com 


Vidare har vi några citat från Jón som han yttrade under mitt samtal med honom.


Första är från när jag frågade om Páll Óskar-konserten i mars var bra.


Jón: it was really nice, the problem was that the security men took my ticket and when i tried to enter he told me that i hadn´t ticket and i had to pay it again

 

but i piss in the middle of the nasa, fuck them


(nasa är stället konserten var på..)


Sedan appropå utestället Sólon.


Jon: we call it shield of cocks
sorry field of cocks
 

Och slutgiltigen om att vi är ganska håriga män.


Jon: better hair in the ass, it is more sexy galopa


Jag säger då det, dessa spanjorer.

Av Linus - 7 april 2008 00:52

Först och främst, jag borde verkligen sova nu.. Men jag känner ett visst dåligt samvete mot er läsare, så jag undviker trötthetssymtomen en stund till för att glädja er (eller vad jag nu lyckas göra med den här pretantiösa bloggen)


Ansvarsfull alkoholkonsumtion, vad är det egentligen? Ja, det är inte att dricka vin på det ovan presenterade sättet.. Kan även meddela att vin inte är särskilt gott att dricka på det där sättet heller. Åker som direkt ner i halsen utan att man hinner smaka på det på riktigt, och blir det för myket så blir det nästan fullt i strupen. Inte så mysigt.


Den här helgen har präglats av ganska ansvarsfull alokholkonsumtion från min sida. Jag var visserligen ute på gallej i fredags, men jag hade en anledning. Det var överlämningsmiddag på puben för den avgående och tillträdande styrelsen med bihang för min studentförening, och det är ju ett kalas man inte ville missa. Dessa tillställningar brukar ha en tendens att sluta i rejälA fylleslag (jag har varit högst deltagande vid de två senaste), men i år hade jag en lite lugnare roll då jag först var välkommen till eftersläppet. Av tradition skall den avgående ordföranden och vice-ordföranden bli fullast.. Det gjorde sitt jobb bra i fredags. Men trots det så var vår avgående ordförande kvar till stängning, och "stängde" mer eller mindre stället med medvetandet i behåll. En strong insats från hans sida, men ett stort nederlag för oss andra... Han kompenserade emellertid detta med att paja backdäcket på cykeln på väg till baloo-grillen.


Igår var jag på Jonas Gardell i Aula Nordica. Han var väldigt rolig. Dock inte lika rolig som mig själv. Jag är en kul snubbe jag, faktiskt!

  

Och ja Diket, vi var lite bedrövliga som mina träningsvanor i kortspelet (jag besökte honom, Flipflopp och Gällivare efter Gardell). Men du vet ju hur man brukar säga, det som har otur i spel har tur i kärlek. Jag får sikta in mig på det istället..

Av Linus - 6 april 2008 14:30

Vad dålig jag är på att blogga. Har ju inte skrivit ett inlägg värt namnet sedan i torsdags. Inte acceptabelt alls. Taskigt mot er läsare framförallt, men även taskigt för mig. Jag menar, skriver jag inget så orkar ju inte folk återvända till ming blogg, dom får ju ändå inte ut något av det.. Näe, skärpning nu Linus. Tagga till igen så kör vi! Nu jäklar..

Av Linus - 5 april 2008 14:08

Var försvann den riktiga våren?

Av Linus - 4 april 2008 00:23

Det där är egentligen ingen rolig nyhet alls. Alltså att SVT skall skära ned på 400 tjänster. Det är ju jättetråkigt. Dels för de 400 anställda, och dels för oss TV-tittare. Kanske mest för de anställda. För jag tittar ju inte så mycket på SVT egentligen. Ibland på skidskytte iofs, men det är mest för att Eurosport har så dåiga kommentatorer. Och Melodifestivalen då. Inte för att jag är en sån som laddar upp inför detta evenemang som det vore min sons födelse, som vissa verkar göra. Näe, jag tittar lite förstrött. Tycker Kristian Luuk drar några bra skämt, stänger av volymen under de sämsta låtarna och väntar på att Björn Gustafsson skall köra sina skämt. Fast egentligen tittar jag ju inte, jag är ju faktiskt oftast full när det sänds... Likväl, tråkigt för de anställda.


Men, låt oss nu se humorn i det där. Titta noga på bilden. Vad föreställar den? En orakad moppekille? En eremit som har suttit lite för länge i en grotta på ett högt berg? En Smutshund som kommer hem efter ett pass på Arlanda? Näe, det är inget av detta. Enligt DN så är personen på bilden ovan ingen annan än Eva Hamilton, VD på SVT. Det är iaf vad undertexten säger (jag vet att det är svårt att se, men jag såg det live, så det är sant).


Jag visste inte att Eva såg ut så där. Jaja, man lär sig något nytt varje dag. Men lite väl skäggig är hon väl ändå om hon ska kalla sig kvinna? Jag är inte den som dömmer, men ändå.. Kanske har hon tagit över Läkarns?


Jo, för Läkarn har rakat bort sitt mustiga skägg samt klippt sig... Han ser ut som en ung version av sig själv. Jag tror det är för att han vill väcka uppseende. Typiskt honom, bara rent effektsökeri och spel för gallerierna. Det är osmakligt och väldigt pretantiöst. Usch Läkarn. Va lite som mig istället, självgod och okarismatisk, samt tråkig. Med otrendig frisyr och lite för stort bukomfång. Typiskt svenskt. Sluta sticka ut. Seriöst, gör det

Av Linus - 2 april 2008 23:51

Hela skoldagen idag var värdelös. Jag vaknade på fel sida och allt gick bara dåligt. Dålig produktivitet, var sur och ville inte skriva uppsats. Jättetråkigt sällskap antar jag.. Jag kan inte fatta hur jag redan, efter tre dagar av tio veckor, är stressad över uppsatsen..


Sen blev det lite bättre när jag slapp tänka på uppsatssktien och fick fika samt äta middag med Läkarn, Lillprinsen, Smutshunden och Redaktörskan. Roligt att Smutshunden är back in town. 


Nu ska det sovas så jag förhoppningsvis är mer produktiv imorgon. 

Presentation

Omröstning

Bör denna blogg leva kvar eller har den spelat ut sitt sista halvironiska kort?
 Lägg ner!
 Neju, kör på som förr!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards