Alla inlägg under april 2008

Av Linus - 23 april 2008 08:15

Jag vet inte riktigt vad som var gnistan som satte eld på krutet, men det kan mycket väl ha varit det faktum att jag skrev om den löpträning jag har börjat anammat.. Hur som haver, inom loppet av två timmar blev jag utmanad/uppmanad att delta i följande:


- Lidingöloppet (distans okänd, men väldigt mycket längre än jag någonsin har sprungit)

- Storsjöloppet (6 km)


Alltså vad händer? Har folk blivit helt tokiga? Antar dom att jag som en blixt från klar himmel helt plötsligt har blivit en löptokig och vältränad idrottsman istället för en småtjock och lat ekonom med lite för stor förkärlek till alkohol?  Tydligen..


Funderar iaf på att anta utmaningen. För Lidingöloppet är ju trots allt först i höst någon gång, och Storsjöloppet är den 13:e maj. Så jag hinner ju träna lite innan dess, faktiskt.. Fast då var det ju det här med att se till att träna också..


Men Diket, tar du på dig att dra ut mig i löpspåret så antar jag tamefaan utmaningen. Nu ska det bli andra bullar från det här lägret!! 

Av Linus - 22 april 2008 00:09

Följande går att läsa på Musiknytt.se:


Kung Jens. åter i studion

Enligt ett pressmeddelande från Kung Jens.-koncernen befinner sig den mytomspunna gruppen i studion för att återigen producera ett musikstycke som skall ta världen med häpnad. Enligt uppgift jobbar gruppen för tillfället med en låt som skall vara något utöver det extra. "Utan att avsölja för mycket kan jag säga att KJ:s nästa skapelse kommer likna en korsning mellan Rammstein, Dr. Alban och Mozart på hasch" säger Joel Hultdin. Låten skall ha inspirerats av klassiska element inom den s.k "techoscenen" i Amsterdam under början av 90-talet. Som Peter Möller säger "Alltså, sen jag var i Amsterdam -93 på "studieresa" har jag alltid velat göra en sån här låt. Det är en komplicerad låt, javisst. Men visst faan svänger det om den!". Arbetet med låten skall vara ganska långt framskriden, och bandet räknar med att den släpps innan sommaren. Bland annat skall bandets officiella katt, Dante, också medverka i låten. "Vad är en låt utan en katt, egentligen?" frågar sig Jonas Stenberg, helt riktigt. Skall sannerligen bli spännande att se vad som kommer ur den kreativa låtkistan denna gång. Eller som Linus Jansson sa, "Int faan är det nåt som kommer vara en förlustaffär för oss, även om vi inte styrs av kommersiella intressen. Men om Christer Sjögren får vara med i Melodifestivalen så bedömmer jag att det minst är guldskiveklass på den här låten"

Av Linus - 20 april 2008 22:19

Vi förlorade dessvärre matchen idag. Det var jämt, men vi föll på målsnöret. Hoppas det kommer upp en matchrapport på hemsidan så ni kan få läsa. Annars får väl jag försöka knåpa ihop något..


Nåväl, det är söndagkväll. Jag är trött som jag vet inte vad. Kan bero på att jag har sovit sammanlagt 11 timmar de två senaste nätterna. Eller så är det inte det. Svårt att veta.


Innan ni går och sover kan ni titta på den här musikvideon. En fin och rolig film till en bra låt. Jag ska iaf titta på den innan jag släcker lyset här på mina 8 kvadrat.

Av Linus - 20 april 2008 11:34

Saxat från Korpennytt.se:


Tung drabbing på Åildhem

I björkarnas stad har man ett anorlunda sätt att mäta när våran har kommit jämfört med resten av Sverige. Blåsipporna brukar ju vara en klassiker, medeltempratur en annan. Men enligt gängse ordning i Umeå så är det tydligaste vårtecknet när Kung Jens. FG och Gazza Junior Boys drabbar samman för första gången i en träningsmatch. När dessa (över)viktiga lag plockar fram fotbollen ur förrådet och sträcker ut sina ben för första gången är våren här. Tydligare än så blir det inte. Så vi måste alltså anta att det nu är vår då KJ och Gazza äntrar Ålidhem Areans gröna konstgräs klockan 15.00 i eftermiddag. Det kommer bli fult, det kommer bli smutsigt, det kommer göra ont. Men framförallt, det kommer vara vackert. Enligt initierade källor mönstrar KJ ett starkt lag, och ryktet säger också att en ny taktik skall prövas. Vissa orosmoment finns dock. Lagets potentiella skyttekung, Linus Jansson, har enligt rykterna en del sömn att ta igen och hans dagsform skall enligt hans uppsatskollega vara besläktat med ett stelopererat kylskåp. Ryktet säger också att den sista shoten med Chefen vid fyratiden på Språkgränd inte riktigt har gillats av KJ:s lagledning. Lagkaptenen Joel Hultdin säger att "Linus tar lite väl allvarligt på vätskeuppladdningen". Nåväl, den som lever får se. Från Gazzalägret är det tyst, vilket tyder på stark uppladdning och fokus på matchen. Låt våren och kampen börja!


Personligen tror jag det kommer se ut ungefär så här i eftermiddag: 

Av Linus - 19 april 2008 10:46

När nu vårat kollektiv skall lämna Språkgränd bakom oss och bli fullfjädrade citymänniskor kommer det påverka den ekonomiska situation vi befinner oss i. Med andra ord, skall vi leva den extravagansa livsstil vi har tänkt kommer det kanske behövas lite extra cash i penningpungen. Det är med utgångspunkt i detta som jag kom på en alldeles lysande affärsidé på väg hem från Universitetet igår.


Det är egentligen ingen komplicerad idé, rätt enkelt faktiskt. Kan inte förstå att vi inte har kommit på det tidigare.Vi skall dra igång en plastikkirurgiklinik. För jag menar, vi har ju den kompetens som behövs. Vi har en läkare, Läkarn, som sköter själva operationerna. Vi har Lillprinsen som har rutin av att vara sjuksköterska (iaf typ), han får hjälpa till med allt vad som kan behövas. Sen var vi marknadsföraren, ekonomen, strategen. Ja, you name it. Helt enkelt så har vi ju mig! Men sen har vi också en fysiker i vårat kollektiv, Hingsten. Och det är hans roll som gör den här kliniken speciell!


Idéen är att det inte skall vara en klinik som alla andra. Nej, nej. Detta skall vara en lågbudgetklinik. Ett ställe där den vanliga Svensson kan få sig en uppfräschning. För att kunna erbjuda detta låga pris så har vi helt enkelt att par "standardpaket" att erbjuda. Med andra ord, lite löpande bandet princip. Ett par färdiga mallar som vi kör på. Det vår käre fysiker skall göra är att utveckla ett par matematiska modeller för det hela. Så när en person kommer in och vill "fräscha upp sig" så tar vi lite data om personen, såna saker som längd, vikt, vissa omfång m.m Dessa data matas in i datorn och de matematiska modellerna räknar då ut vilken behandling som passar bäst för denna person. Busenkelt. Inga konstigheter. "Okej, du ser ut så här. Då passar behandling X bäst på dig. Då kör vi."


Sen kan Maggan få vara med på ett hörn också. Han kan utveckla några standardträningsprogram som slängs med kunderna när dom åker hem efter behandlingen. Och Redaktörskan fixar lite bra "PR" i pressen om det hela. Vi kan ju fixa nån skandal eller nåt, så vi får gratis utrymme i tidningarna. Och Smutshunden kan ta hand om att fixa dessa skandaler, samt utveckla bra marknadsföringsmaterial. Jag tänker mig nån typ av väldigt opolitiskt korrekta annonser. Typ en naken tjej som säger nåt klatschigt, samt att man ser att hon är jävulst photoshopad.


Funkar detta kan vi leva La Dolca Vita på Sveagatan, det kan jag lova.  

Av Linus - 18 april 2008 11:47

.. tilläga att läsarna av denna blogg inte verkar förstå sig på ironi... Tråkigt att bevittna, det måste jag säga..

Av Linus - 18 april 2008 11:31

Igår var det premiär för Kung Jens. FG:s försäsongsträning. Den naturliga följdfrågan till detta är ju självklart, "Varför i helvete har ett korpenlag försäsongsträning?". Under Kung Jens. tidigare eskapader har saker som försäsongträning inte berört oss det minsta. Sånt är ju bara för töntar har vi resonerat, precis som ni tänker när ni läser detta. Men, vi har kommit till insikt.


Kung Jens. FG är ju utan tvekan det mesta talangfulla laget inom Korpen Umeå. Eller egentligen, mest talangfulla Korpenlaget i hela Sverige. Det är ett faktum som det inte behöver diskuteras närmare. Däremot har vi under tidigare år haft en viss tendens till bristande kondition. Uppladdningen inför Korpensäsongen har ofta varit riklig vätskeintagning av olika slag (mestadels öl), och rikligt kaloriintag (också öl, men även pizza). Detta har resulterat i vissa omfattande bukomfång på en stor del av lagets spelare. Positivt i detta är att vi har ökat matchtvikten och blivit ett tyngre lag att möta. Nackdelen är att vi får blodsmak i munnen efter två minuters spelande. Efter en omfattande utredning har vi kommit fram till att det är den bristande konditionen som har lett till att vi inte har tagit hem Korpenbucklan än (vi var nära 2006, men en "viktig" resa till LInköping hindrade lagets poängkung i slutspelet (läs: Linus) att delta i semifinalen och därmed åkte vi snöpligt ut på straffar). Nu ska det däremot bli ändring!


Därför har vi tänkt ta ett litet löppass tillsammans en gång i veckan för att bygga upp grundkonditionen. Hingsten är utestängd från dessa träningar, vilket han är lite stött över. Men som vi har sagt, att låta Helie Gebresalassi träna löpning med svenska pingislandslaget är inte kul för nån av deltagarna, och därmed är det naturligt att han är exkluderad.


Så igår var första passet. Tre stycken spelare deltog, plus redaktörskan. Vi sprang ca 2,5 kilometer. Det var frutkansvärt jobbigt. Vi körde en tempoökning i en uppförsbacke. Det var oerhört korkat.. Men vi tog oss runt med livet i behåll, och vi kände oss väldigt nöjda med vårat dagsverke. Sen hade jag ont i fötterna resten av kvällen. Denna träning har jag tänkt kompensera med öldrickning ikväll. För vätskeladdningen är fortfarande en viktig del av försäsonsträningen, glöm aldrig bort det.

Av Linus - 17 april 2008 23:24

Kära läsare och vänner och allmänt löst pack. Nu gör vi en deal här. Jag vet att jag har varit kass på att blogga den senaste tiden. Det tar jag på mig. Men ni borde kommentera lite mer, så jag blir taggad att skriva. Det gör faktiskt mycket om ni gör det. Okej, ska vi säga att jag börjar blogga mer och ni kommenterar mer? Bra, då kör vi på det.


Däremot är jag för trött nu, men imorgon på förmiddagen skall jag producera ett intressant inlägg, det kan jag mer eller mindre lova.


Under tiden kan ni roa er med detta. Humor mina vänner, humor!

Presentation

Omröstning

Bör denna blogg leva kvar eller har den spelat ut sitt sista halvironiska kort?
 Lägg ner!
 Neju, kör på som förr!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards