Alla inlägg den 19 april 2008

Av Linus - 19 april 2008 10:46

När nu vårat kollektiv skall lämna Språkgränd bakom oss och bli fullfjädrade citymänniskor kommer det påverka den ekonomiska situation vi befinner oss i. Med andra ord, skall vi leva den extravagansa livsstil vi har tänkt kommer det kanske behövas lite extra cash i penningpungen. Det är med utgångspunkt i detta som jag kom på en alldeles lysande affärsidé på väg hem från Universitetet igår.


Det är egentligen ingen komplicerad idé, rätt enkelt faktiskt. Kan inte förstå att vi inte har kommit på det tidigare.Vi skall dra igång en plastikkirurgiklinik. För jag menar, vi har ju den kompetens som behövs. Vi har en läkare, Läkarn, som sköter själva operationerna. Vi har Lillprinsen som har rutin av att vara sjuksköterska (iaf typ), han får hjälpa till med allt vad som kan behövas. Sen var vi marknadsföraren, ekonomen, strategen. Ja, you name it. Helt enkelt så har vi ju mig! Men sen har vi också en fysiker i vårat kollektiv, Hingsten. Och det är hans roll som gör den här kliniken speciell!


Idéen är att det inte skall vara en klinik som alla andra. Nej, nej. Detta skall vara en lågbudgetklinik. Ett ställe där den vanliga Svensson kan få sig en uppfräschning. För att kunna erbjuda detta låga pris så har vi helt enkelt att par "standardpaket" att erbjuda. Med andra ord, lite löpande bandet princip. Ett par färdiga mallar som vi kör på. Det vår käre fysiker skall göra är att utveckla ett par matematiska modeller för det hela. Så när en person kommer in och vill "fräscha upp sig" så tar vi lite data om personen, såna saker som längd, vikt, vissa omfång m.m Dessa data matas in i datorn och de matematiska modellerna räknar då ut vilken behandling som passar bäst för denna person. Busenkelt. Inga konstigheter. "Okej, du ser ut så här. Då passar behandling X bäst på dig. Då kör vi."


Sen kan Maggan få vara med på ett hörn också. Han kan utveckla några standardträningsprogram som slängs med kunderna när dom åker hem efter behandlingen. Och Redaktörskan fixar lite bra "PR" i pressen om det hela. Vi kan ju fixa nån skandal eller nåt, så vi får gratis utrymme i tidningarna. Och Smutshunden kan ta hand om att fixa dessa skandaler, samt utveckla bra marknadsföringsmaterial. Jag tänker mig nån typ av väldigt opolitiskt korrekta annonser. Typ en naken tjej som säger nåt klatschigt, samt att man ser att hon är jävulst photoshopad.


Funkar detta kan vi leva La Dolca Vita på Sveagatan, det kan jag lova.  

Presentation

Omröstning

Bör denna blogg leva kvar eller har den spelat ut sitt sista halvironiska kort?
 Lägg ner!
 Neju, kör på som förr!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards