Alla inlägg under april 2008

Av Linus - 17 april 2008 14:47

Utdrag ur Linus hjärnverksamhet:


"Hmm, jag borde kanske skriva ett blogginlägg nu? Fast vad ska jag skriva om isf. Har ju inte hänt något sen sist. Eller har det gjort det? Njäe, inte direkt. Jag håller ju bara på och skriver uppsats hela tiden. Hur kul är det att skriva om? Hur mycket bryr sig folk om att jag lyckades skriva tre sidor teori igår? Inte ett piss, egentligen. Oj, han känner jag ju. Hmm, undrar om jag ska hälsa. Fast vem är det? Njäe, det är inte nån från HHUS va? Hmmm.. Oj, nu hälsade han. Ja, hej hej. Well, man kan inte komma ihåg allt. Det spelar nog ingen roll. Så lite kaffe på det. Hmpff, det håller ju på att bli kallt. Typiskt. Men det var det där med att blogga ja. Det var ju det jag tänkte på. Oh, shit. Den här låten är ju bra. Visst är den från Angels of the Universe? Ja, visst fan är det den. Just det, den filmen borde jag se igen. Försök kom ihåg det nu. Men bloggen då... Hmm, näe, jag har inget att skriva om. Får komma på nåt tills ikväll. Ja, det blir bra."

Av Linus - 15 april 2008 22:37

Följande går att läsa i dagens DN Kultur, och handlar om Takidas konsert på Cirkus i Stockholm.


" "Fan, vad det här är skoj" säger Takidas sångare Robert Pettersson. Tala för dig själv. Okej, tala för dina tusentals fans också. Men ni är inte ensamma i den här lokalen. Vi är ett par recensenter också, som gärna skulle hoppa in i en tidsmaskin, resa tillbaka till 1994 och övertala Kurt Cobain att inte ta livet av sig, vilket skulle kunna sätta stop för postgrungen, den erbarmligt kassa musikgenre som Takida tillhör. (..) Mest av allt påminner Takida om hamburgerkedjan Max - en populär, norrländsk kopia av amerikanskt trams. (..) Men hur gärna jag än vill kan jag inte hitta något positivt förutom den suggestiva ljussättningen. Motviljan jag känner mot Takidas mesiga hårdrock är så djupt rotad att den verkar genetiskt betingad."


Jag tycker att detta nog måste klassificeras som årets sågning. Herregud alltså. Upphovsmannen Fredrik Strage tar ju fram motorsågen, varvar upp den på max och går in stenhårt med huvudet före på en stackars ungbjörk som står ensam och övergiven på en fjällslutning. Han ger sig inte föränn björken är nerhuggen till flisor. Sen tänder han eld på hela anrättningen för att tio sekunder senare ställa sig och urinera på elden så det släcks. Sen dumpar han en lastbil med koskit över den lilla högen av uppbrända vedflisor. Trycker ner två kilo trotyl och spränger hela skiten i luften. Ungefär så sågade blir Takida.. Jag skulle inte vilja vara dom.


Förövrigt, nu är fotobollsäsongen här igen, och som traditionen bjuder lanserar Kung Jens. FG en ny hemsida. Helt klart värt ett besök! 

Av Linus - 15 april 2008 09:56

Jag är så sanslöst trött för tillfället.. Helt stört.. Skulle bara vilja gå hem och sova x antal timmar till


Hur som haver sitter jag i Lärarhuset och försöker producera lite på våran uppsats.


Ibland är det tanken som räknas

Av Linus - 13 april 2008 19:28

Mina vänner Syddan och Hyddan har lite olika inställningar till min härliga hemstad Umeå.


Igår när jag och Läkarn satt i köket och drack kaffe ringde Hyddan och hade en väldigt rolig nyhet. Han funderar på att flytta till Umeå och plugga sitt Masterår här! Skulle ju vara jäkligt roligt! Däremot finns det väl en viss risk att vi kanske inte skulle plugga så bra..


However, när samtalet väl var slut så var Läkarn lite osäker på vem jag egentligen hade pratat med. Han trodde rent instinktivt att det skulle ha varit Hyddan, men på nåt viss så trodde han inte det. Han gissade snarare på Syddan. Detta påstående resulterade i en hyfsat genomgående diskussion om verkligen Syddan skulle kunna tänka sig att flytta till Umeå (han är från Stockholm och plyggar ju i Uppsala, som uppmärksamma bloggläsare redan vet). Frågan stöttes och blötes ett tag mellan oss, under vilka premisser han skulle kunna tänka sig att flytta hit på, och tillslut så var vi tvugna att rådfråga objektet i fråga om de hela. Så följande SMS-konversation genomgicks:


Jag: Skulle du flytta till Umeå för allt guld i Schweiz?

Syddan: Alla dagar i veckan, men mest för att du är där!

Jag: Så du skulle nästan flytta hit för allt smör i Småland?

Syddan: Hehe nej!

Jag: Då hade jag rätt :)


Tänk vad roligt det måste vara för er läsare att ta del av mina SMS-konversationer. Nästan lite Schulmanvarning på mig..

Av Linus - 13 april 2008 17:55

När jag igår återigen intog rollen som kvällschef på E-puben kom jag på en ganska rolig sak.


Det var på tiden då jag satt i Pubstyrelsen (som den hette på den tiden, nu är det Pubutskottet), och Tärendös stolthet (inte Kalla, utan Jonas) ledde Puben som sitt hjärtebarn. Jag vet inte vem som kom med idéen, var många kreativa hjärnor där, men den var onekligen ganska bra. Det vi tänkte var följande: Under en veckas tid skulle vi i Pubstyrelsen bo på E-puben. Enda gången det skulle vara tillåtet att lämna puben var om vi hade föreläsningar eller något liknande. Annars skulle vi vara på E-puben. Ja, jag vet.. Det är ingen ny idé på något vis.. Men det hade likväl varit ett jäkligt kul. Och även ett bra PR-trick. Vi hade långt gånga planer på att hela alltet skulle sändas på HHUS plasma vid tornet, och vi skulle ha öppet varje kväll för gäster så klart. Jag tror det hade blivit en succe!


Jag kommer inte riktigt ihåg vad som stjälpte projektet, troligtvis tog vi aldrig riktigt tag i det. Men det var kul när jag kom på det igår, som ett minne från en svunnen tid. Ja, jäklar. Det hade ju vart ett stört kul projekt!


Något annat som också är stört kul är ju Killinggänget. Dom kan det här med humor. Nedanstående inslag är ju bara helt briljant, så enkelt men så roligt!

Av Linus - 12 april 2008 17:10

Igår var det besöksrekord på bloggen. 72 stycken. Det är rätt många det.. Nästan så jag får lite prestationsångest över att behöva leverera något läsvärt.


Det lilla problemet är att jag nog inte kommer leverera något läsvärt idag. Har ingen aning vad jag ska delge till er idag.. Igår var jag ute på galej. Lövet är på besök från Stockholm, så då måste man ju delta i festligheterna. Det var roligt. Idag är jag trött.


Men har ni lite att göra ikväll kan ni komma på E-puben, jag ska nämligen jobba. Blir nog första gången på ett år som jag intar positionen som kvällschef igen. Man måste ju ställa upp när det krisar.. Undrar om jag kommer ihåg hur man gör allt?


I brist på annat kan ni få min och Läkarns SMS-konversation från inatt (eller en del av den iaf, viss censur råder faktiskt..)


Läkarn: Jag ligger och tänkte sova. Lillprinsen sover, Hingsten är på sof.

Jag: Vadå sof? Ligger han med sof? Är han gay? Är det allmän auktion på Smutshundens stjärt?

Läkarn: Ja 

Jag: Okej.. Sällan har jag varit med om så tråkigt svar på en så bra fråga..

Läkarn: Sällan har jag varit med om ettså bra svar på en så dålig fråga

Jag: Sällan du varit så gay

Läkarn: Sällan har du varit så peddo!

Jag: Du är bedrövlig..

Läkarn: Du är beyond bedrövlig

Jag: Jag blir så ledsen på dig så jag bajsar nästan på mig..


Bara jag som tycker att vi är ganska omogna? 


Av Linus - 11 april 2008 10:08

Kreditprövningen gick igenom.. Med andra ord, sorry Arjeplog.

Av Linus - 11 april 2008 00:10

För er som även läser Hingstens blogg så har ju nyheten redan nått era öron. Alla ni andra är en så länge lycktligt, eller olyckligt, ovetande om det hela. Så håll i er nu... Nu kommer den... *trumvirvel*


Kollektivet Språkgränd 5, 3 trappor och till höger skall flytta. Yes, ni läste rätt. Vi tar vårat pick och pack och drar. Ny adress är Sveagatan 11 (eller Sveavägen som vi själva kallar det) i downtown Umeå. Vi lämnar betongförorten och studentlivet bakom oss och blir riktiga citymänniskor. Handlar renstek på Ica Gourmet istället för bruna bönor från Euroshopper. Äter hummersoppa på Sjöbris istället för en hamburgertallrik på Baloo. Dricker årgångsviner från Provence istället för fulöl från Sofiero. Vi byter ut våra pjuttiga dåligt planlösta 102 kvadrat mot en elegant och väldesignad paradvåning (nåja) på 130 kvadrat. Vi lyfter upp oss några steg i näringskedjan. Vi kommer börjar förakta folket som vill ha efterfester i en sunkig studentlya på Pedagoggränd och istället bjuder in eliten till stans bästa efterröj med skumpa och hela faderullan. Vi kommer börja betrakta allt som ligger längre bort än tio minuters promenad från city som förorten. Vi kommer gå och skita på O´learys om vi har slut på toapapper. Vi kommer inte brygga kaffe längre utan inta allt kaffe på Scmäck. Vi kommer bli The Shit. Vi kommer att segra!


Första juli går flyttlaset, förutsatt att jag och Läkarn går igenom kreditprövningen. Om inte får vi väl råna en bank eller flytta till Arjeplog. Resultat blir nog ändå detsamma, antagligen hamna i finken eller flytta till den..

Presentation

Omröstning

Bör denna blogg leva kvar eller har den spelat ut sitt sista halvironiska kort?
 Lägg ner!
 Neju, kör på som förr!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards