Alla inlägg den 18 mars 2008

Av Linus - 18 mars 2008 23:29

Helt plötsligt bara händer det. Kom som en blixt från klar himmel. Och tankarna började direkt snurra i mitt huvud.


Det som har hänt är följande: Hingsten kom precis hem. Han la sina gigantiska nyckelknippa i köket, där jag sitter för tillfället och skriver min ethical diary. Läkarn kommer förbi och tar av någon anledning upp nyckelknippan, säkert just bara som förströelse. Då ser vi det. Bland alla nycklar finns en röd nyckelring. Det står "I love Jesus" på den..


Visst. Hingstens föräldrar är religösa och han har konfirmerat sig och så. Men likväl. Han har en nyckelring som det står "I love Jesus" på. Han måste alltså vara övertygat kristen. Han tror alltså på att Gud skapade världen på sju dagar. Att kvinnan skapades av ett nyckelben. Att Noak hade en ark som rymde alla världens djur (varför glömdes dinosaurierna?). Att Maria var oskuld. Att Jesus kunde gå på vatten. Allt det här tror Hingsten på. Han älskar ju Jesus. Han kanske till och med sympatiserar med Sten Frisk i Tre Kornor och säger "Hej Jesus". Ja, så är det.


Detta är ju iofs inget att chockas över. Jag menar, vi har ju faktiskt religionsfrihet i det här landet. Men det intressanta är det faktum att han aldrig har berättat för oss om hans kärlek till Jesus. Och det är här det spännande börjar? Var har han för motiv att undanhålla oss denna information? Har han någon jävulsk plan som han går och klurar på? Är Harmageddon på väg och han vill inte ha med oss till himlen? Och något som inte får underskattas är det faktum att han håller på att bli lärare. Och inte religionslärare, näe han håller på att bli lärare i fysik och matte. Kommer han lära sina elever att Big Bang aldrig ägde rum? Att Gud har svaret på allt här i Universum då han har skapat det? Att Universum inte är oändligt utan att himlen ligger utanför? Ja, detta är frågor som direkt poppar upp i våra huvuden.. Varför har han bara inte berättat?


Och lasse. Nej, min vän har inte (iaf mig veterligen) sett detta. Han gissar bara..

Presentation

Omröstning

Bör denna blogg leva kvar eller har den spelat ut sitt sista halvironiska kort?
 Lägg ner!
 Neju, kör på som förr!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards