Alla inlägg den 4 mars 2008

Av Linus - 4 mars 2008 00:26

Idag fick jag min nya dator. Det är en fin och skinande blank MacBook. Känner mig väldigt nöjd. Jag och den lilla, från och med nu kallad Äpplet, kommer bli goda vänner tids nog, det känner jag på mig. Vi kommer nog spendera många timmar tillsammans. Vi kommer umgås i min säng, på skolan, på resande fot, på fester. Ja, you name it! Men vår relation startade emellertid lite knakigt..


Först bestämde sig Äpplet för att inte anlända hit till Umeå i fredags som den hade lovat, utan spenderade istället helgen i Ånge. Alltså visst, hade det varit Stockholm eller nåt hade jag förstått det. Som skönt för Äpplet att få en sista helg att släppa los så där. Men att spendera en helg i Ånge.. Måste vara bland de mest korkade sakerna Äpplet kommer få för sig här i livet. Nåväl, alla kan vi göra misstag, och när han då anlände idag välkomnade jag honom med öppna armar. Han var till och med så snäll att han skickade ett SMS till mig och berättade att nu var han på Ålidhems Centrum så jag kunde hämta ut honom.


Väl hemma packade jag upp honom och började så smått försöka inleda vår bekantskap. Gick väldigt bra till en början, vi kom överens och jag tänkte inleda operation "dunka över filer". Det ville inte Äpplet riktigt än, utan han sa att han behövde göra några uppdateringar. Snäll som jag är lät jag honom hållas. Det var här något gick snett. Så här i efterhand kan jag inte förklara vad som gick fel, men Äpplet blev tvärsur utan någon egentlig anledning. Detta yttrade sig till slut så till den grad att han stängde av sig själv och vägrade börja fungera igen. Han hänvisade bara till att han hade ett "serious error" och bad mig stänga av honom. Till slut blev jag less på honom. Då ringde jag hans mor, Sophie. Efter vissa diskussioner kom vi fram till att det var bäst om vi började om från början och installerade om hela Äpplet. Sagt och gjort, så inleddes den operationen.


Äpplet har iaf blivit på bättre humör nu, och jag skulle nästan kalla oss för vänner. Mina filer har han tagit emot, och han har också visat upp några spännande finesser som man kan leka med. Däremot har min gamla vän, Acerpacer, blivit sur på mig. Han har haft vissa tendenser till det under den senaste tiden, men idag verkade det som han insåg att pensionen är nära. Han gjorde allt för att slippa gå vidare här i livet, och som den korkade dator han är yttrade sig dessa ansträngningar till att dra till med "blue screen"  ett antal gånger när jag flyttade filer mellan honom och den externa hårddisken Mr Big. Jag ska ha ett litet samtal med Acerpacer imorgon så får vi se vad vi kommer fram till. Han kanske blir nöjd om han får jobba 25 % eller nåt i framtiden, då har han ju tid för att göra lite annat men samtidigt inte känna sig helt värdelös. Jaja, det visar sig.


Nu ska vi sova, Äpplet och jag. Acerpacer sover sen länge. 

Presentation

Omröstning

Bör denna blogg leva kvar eller har den spelat ut sitt sista halvironiska kort?
 Lägg ner!
 Neju, kör på som förr!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards